Nieuws Jim leinweber ...

Van nieuwkomer tot onmisbare schakel: Jim Leinweber’s reis bij Euroma

  • Auteur: Niels Dekker
  • 17 oktober 2024
  • Professionals

Jim Leinweber is het type werknemer dat elk bedrijf zou willen. Sinds 2022 werkt hij bij Koninklijke Euroma in Zwolle, waar hij als allround machine operator zorgt dat alles op rolletjes loopt. Jim is veel meer dan alleen een operator; hij is een enthousiaste en gedreven medewerker die altijd op zoek is naar nieuwe uitdagingen. Lees in deze blog zijn verhaal.

Van auto-onderdelen naar kruiden: een verrassende carrièrewending

Jim begon zijn carrière niet in de voedingsindustrie. Voordat hij bij Euroma aan de slag ging, werkte hij onder andere bij Apollo Vredestein en AkzoNobel. Door een reorganisatie bij Apollo Vredestein moest Jim na meer dan 35 werkjaren op zoek naar een nieuwe uitdaging. Tijdens deze zoektocht kwam Jim uit bij Melvin van Code Deta. Melvin vond een match voor Jim bij AkzoNobel, maar door externe invloeden op het bedrijf moest Jim helaas ook noodgedwongen dit bedrijf verlaten. Na deze uitdaging stelde Melvin voor om eens de foodsector te overwegen. Voor Jim was dit onbekend terrein, maar hij stond ervoor open. Zo kwam hij terecht bij Euroma en dit bleek een recept voor succes.

Van starter tot specialist

Jim begon bij Euroma op de afvul afdeling, maar groeide snel door naar allround operator. Hij leerde verschillende machines kennen, van de bliklijn tot machines voor het vullen van soepbakjes. Door zijn jarenlange ervaring en zijn leergierigheid viel hij op en binnen no-time kon hij zelfstandig werken op diverse afdelingen. "Binnen een dag had ik de slag te pakken," vertelt hij. Jim heeft inmiddels de kennis en ervaring om bij veel verschillende productielijnen ingezet te worden en hij doet dat naar eigen zeggen met veel plezier.

Van alle kruiden thuis: flexibiliteit en verantwoordelijkheid

Wat Jim zo bijzonder maakt, is zijn flexibiliteit. Hij is overal inzetbaar: "Ik werk nu op zes tot acht verschillende machines," zegt hij trots. Dit betekent dat hij voortdurend schakelt en oplossingen vindt voor de dagelijkse uitdagingen. Of het nu gaat om het oplossen van een storing of het ombouwen van een lijn, Jim pakt het rustig en doordacht aan. Tijdens de rondleiding met Jim laat hij vol trots en passie zijn zelfgebouwde oplossing zien in de productielijn, dat is als detacheringsbureau geweldig om te zien. Hij benadrukt het belang van kalmte en geduld als operator: “Prioriteiten stellen, dat is de sleutel.”

Benieuwd naar de vaardigheden die je nodig hebt als operator? Lees het artikel.
Jim's verhaal gaat verder onder de foto.

Jim Leinweber trots bij één van de productielijnen

Jim Leinweber trots bij één van de productielijnen

Samen sterker bij Euroma

De sfeer bij Euroma is voor Jim een belangrijk pluspunt. "De collega's kunnen goed met elkaar en we willen elkaar graag helpen, dat maakt het werk leuk," zegt hij. Onderlinge hulp is belangrijk en Jim is een echte teamspeler. Zo vertelt hij over een moment waarbij hij de big bags moest vervangen en daarbij hulp kreeg van een collega van een andere afdeling. "Als mijn collega naar boven gaat om de big bags te bekijken, houd ik zijn lijn in de gaten en andersom ook. Zo zorgen we dat alles soepel verloopt." aldus Jim. Deze samenwerking is voor hem een van de redenen waarom hij zich zo thuis voelt bij Euroma.

Verder groeien binnen Euroma

Jim ziet zijn toekomst rooskleurig bij Euroma. Er komen binnenkort nieuwe machines en hij staat te popelen om ook die onder de knie te krijgen. Door zijn jarenlange ervaring kan hij goed helpen bij het inrichten en opstarten van deze nieuwe machines. "Ik ben al breed inzetbaar, maar ik wil graag verder groeien," zegt hij. Zijn ambities liggen in het blijven ontwikkelen van zijn vaardigheden en kennis en hij ziet volop kansen bij Euroma om dat te doen.

"Uitstekend!"

Jim kijkt met veel voldoening terug op zijn detacheringsproces via Code Deta. “Uitstekend” zo omschrijft hij het in één woord. Dankzij de hulp en begeleiding van Code Deta heeft hij zijn plek gevonden bij Euroma, waar hij zich thuis voelt en gewaardeerd wordt. ‘’Ik zit op mijn plek dankzij Code Deta.’’ zegt Jim als aanvulling. Jim's reis is een inspirerend voorbeeld van hoe je met de juiste instelling en ondersteuning snel kunt groeien in een nieuwe werkomgeving.

Met zijn doorzettingsvermogen, leergierigheid en positieve instelling is Jim een waardevolle kracht voor Euroma en een inspiratie voor anderen.

Benieuwd naar wat Euroma doet of op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je jezelf ontwikkelen net zoals Jim? Bekijk de vacatures en neem contact op met Code Deta.

Wil jij ook vrijblijvend carrière advies ontvangen?

Onze collega's staan altijd voor je klaar. Neem gerust contact via onderstaande button.

Contact opnemen

Wil je meer lezen?